ПРИСЪСТВЕН В ЗАЛА НА МЕЖДУНАРОДЕН БАНКОВ ИНСТИТУТ (с възможност за онлайн участие)

Сертифициран семинар

Продължителност на обучението: 1/2 ден (4 учебни часа)

Начало: 09:30 ч.

Място на провеждане:

Учебен център на Международен банков институт: ул. „Бачо Киро“ №49 (вход откъм ул. „Св. Св. Кирил и Методий“), София и с възможност за онлайн включване

Програма на семинара:

Актът има пряко приложение в България, което е свързано с редица предизвикателства. Сред конкретните теми на обучението са:

• Обхват и основни понятия на Акта за цифровите услуги

• Отговорност на доставчиците на посреднически услуги (услуги по пренос на информация; кеширане; хостинг)

• Действия срещу незаконно съдържание

• Задължения и практически предизвикателства пред доставчиците на цифрови услуги

• Задължения на доставчиците за надлежна проверка (due diligence)

• Механизми за уведомяване

• Правила приложими към онлайн платформите

• Задължения на много големите онлайн платформи

• Компетентни органи за контрол и национални координатори за цифровите услуги

• Санкции

• Жалби и обезщетения

ЗАБЕЛЕЖКА: Участниците получават сертификат за завършения курс от Международен банков институт

Лектори:

Адвокат Десислава Кръстева, Съдружник в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко.“ (DPC) Експертиза: Технологии и данни, ФинТех, Дигитални технологии, Потребители и търговия на дребно. С технологиите в сърцето си, Десислава притежава несравним 16-годишен опит, фокусиран в сферата на правото на информационните технологии и защита на личните данни. Десислава Кръстева ръководи отдела по информационни технологии и защита на личните данни в DPC. Освен че е лидер на най-широко признатия екип за технологично право в страната, тя се гордее и с това, че е правен съветник на световни гиганти в енергийния, телекомуникационния, фармацевтичния и други индустриални сектори, като е консултирала технологични и трансгранични проекти от самото разработване на бизнес модела до успешното му стартиране и осъществяване на дейност. Десислава участва в различни проекти и съветва клиенти по въпроси, свързани с онлайн търговия, електронни плащания, електронни документи, електронно управление, повторно използване на информация от публичния сектор, електронни документи и подписи. Участва активно в множество европейски проекти и е изготвяла доклади и правни становища за изкуствения интелект и транспонирането на европейската ИКТ правна рамка, и е консултирала много европейски и национални органи, включително ЕК, КЗЛД и др. Десислава участва в основаването на българското подразделение на KnowledgeNet на IAPP и е негов пръв съпредседател. Сертифициран професионалист по поверителност на информацията и мениджър за поверителност на информацията (CIPP/E и CIPM). Заради изключителната си репутация на местно и международно ниво, тя често е канена от водещи тв предавания и медии да коментира правни и технологични теми. Десислава ежегодно е препоръчвана от водещи международни правни справочници като The Legal 500, Chambers Europe и Who's Who Legal като водещ адвокат в областта на технолочгиното право и защитата на данни.

Такса за участие с ДДС: 264 лв. При ранно записване и плащане до 14 май 2024 г. таксата с отстъпка е в размер на 240 лева на участник с включен ДДС.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! ПРИ ОТКАЗ НА ЗАЯВЕНО УЧАСТИЕ 3 и по-малко работни дни преди началото на семинар, заявителят дължи 50% от таксата за участие. При НЕЯВЯВАНЕ на записан участник, заявителят дължи 100% от таксата за участие.

Плащането се извършва: по банков път.

Организация: "МБИ" ЕООД

Централна кооперативна банка Клон “Дондуков”

Сметка: BG24 CECB 9790 1041 5874 00
BIC код: CECBBGSF

В основание за превода се вписва: дата на курса, име и фамилия на участника. Фактура за преведената такса ще получите в деня на курса или (друго).

За да участвате в курса, трябва да се запишете на телефон: 0889 476 160, 0888 222 351 или да се регистрирате директно през нашия сайт.

Регистрирай се тук