Сертифицирано обучение

ПРИСЪСТВЕНО В ЗАЛА НА МЕЖДУНАРОДЕН БАНКОВ ИНСТИТУТ /и с възможност за онлайн участие по желание на участника/

Продължителност на обучението: 1/2 ден

Начало 09:30 ч.

Място на провеждане:

Присъствено в зала на Международен банков институт /и с възможност за онлайн участие по желание на участника/

Програма на семинара:

1. Възприемане и осмисляне на промените и изискванията за устойчиво развитие:

 • История и ролята на ESG подхода към бизнеса, новият бизнес устойчив модел
 • Прилагане на международно, европейско и местно ниво
 • Въпроси, перспективи, и взаимодействия в областта на околната среда, социалната сфера и управлението (ESG)
 • Нормативни разпоредби (CSRD,) рамки за отчетност (GRI,ESRS) и международни и европейски стандарти (таксономия, SEC, ISSB, EFRAG)
 • Въпроси, перспективи, и взаимодействия в областта на ESG : рамка за транспонирана директива - примери
 • 2. Европейска нормативна рамка ESRS връзка с целите на ESG подхода и устойчивото развитие, свързани с тях теми:

 • Европейски норми за отчетност на устойчивостта – ESRS – представяне в детайли на 12 европейски стандарти, одит на процеса
 • Задълженията на директивата и връзка с други рамки за отчетност
 • ЗАБЕЛЕЖКА: Участниците получават сертификат за участието си в семинара от Международен банков институт.

  Лектори:

  Цветелина Цветанова, СЕО на Софияконцепт и председател на Балкански институт за устойчиво развитие с международен опит в областта на устойчивото развитие, управлението на корпоративна социална отговорност КСО у управлението на многообразието. Международен експерт по изготвяне на анализи, доклади, оценки и изследвания в сферата на екологичния преход. Консултант в сферата на стратегическо планиране в устойчивото развитие и практическата реализация на стратегии, приложения на ESG подхода за отчитане на напредъка по целите за устойчивост на бизнеса и инструментите за оценка на устойчивостта. Ц дългогодишен опит като директор на бизнес клуб със Франция, тя е работила с компании, администрации и неправителствени организации при разработването на стратегии и анализи на практики в сферата на КСО. Преподавател в университета « Жул Верн » - Франция. Преподавател и създател на центрове за обучение и програми в областта на екологичния преход в партньорства с европейски университети. Автор на първата « Бяла книга за кръгова икономика и устойчиво развитие на Балканите » и множество доклади в областта на устойчивото развитие и новите бизнес модели.

  Такса за участие с ДДС: 252 лв. При записване на двама и повече участници от една банка/институция таксата за участие с отстъпка е в размер на 240 лв. на човек.

  МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! ПРИ ОТКАЗ НА ЗАЯВЕНО УЧАСТИЕ 3 и по-малко работни дни преди началото на семинар, заявителят дължи 50% от таксата за участие. При НЕЯВЯВАНЕ на записан участник, заявителят дължи 100% от таксата за участие.

  Плащането се извършва: по банков път.

  Организация: "МБИ" ЕООД

  Централна кооперативна банка Клон “Дондуков”

  Сметка: BG24 CECB 9790 1041 5874 00
  BIC код: CECBBGSF

  В основание за превода се вписва: дата на курса, име и фамилия на участника. Фактура за преведената такса ще получите в деня на курса или (друго).

  За да участвате в курса, трябва да се запишете на телефон: 0889 476 160, 0888 222 351 или да се регистрирате директно през нашия сайт.

  Регистрирай се тук