Kак да се справим със стреса, преди той да се справи с нас?

Продължителност на обучението: 3 учебни часа

Начало 09:30 ч.

Място на провеждане:

ВИРТУАЛНА КЛАСНА СТАЯ.

За семинара:

 • Семинарът ще изследва източниците на стрес и тревожност и техните ефекти върху здравето и работоспособността ни. Въз основа на най-новите изследвания в психологията, семинарът ще предложи начини да се справим с натрупващия се стрес в работата и ежедневието ни. Ще погледнем данните от различни международни изследвания, за да си отговорим на въпроса какво предизвиква повишени нива на стрес при банковите служители и как можем да повишим ефективността си в работата и личния живот.
 • Първата част на семинара ще разгледа какво е стрес и защо ни е необходим, как реагират тялото ни и психиката ни на стреса и какви са характеристиките на различните етапи и проявления на стреса: тревожност, дистрес, хроничен стрес и бърнаут, както и кои са основните източници на стрес при банковите служители. Всеки от участниците ще има възможност да направи кратък въпросник, с който да оцени индивидуалното си ниво на стрес.
 • Втората част на семинара ще акцентира на различните стратегии за справяне със стреса. Ще се посочат разликите между проблемно фокусираното и емоционално фокусираното справяне, както и кой тип стратегии повишават повече психическото благополучие и психичното здраве. Какво представлява ретикуларната активираща система и защо е важно да определяме своите приоритети.
 • По време на третата част на семинара участниците ще имат възможност да начертаят своя индивидуален план за намаляване на нивата на стреса, предотвратяване на бърнаут и повишаване на ефективността си чрез метода Окото на времето.
 • Водещ курса:

  Латинка Дучева, има над 17 годишен опит като специалист по комуникации, лектор, водещ и организатор на местни и международни конференции. Учи магистратура по обща психология към Софийския университет „Климент Охридски“. Има магистърска степен по Връзки с обществеността и бакалавърска степен по Английска филология. Завършила е курс към Харвард за научни подходи за постигане на лично и професионално благополучие, както и специализация по Позитивна психология към Penn University, САЩ. Щастлива съпруга и майка на две деца. Темата за стреса и как да се изгради баланс между личния и професионалния живот я вълнуват след преживян бърнаут.

  Участниците получават сертификат за завършения курс от Международен банков институт.

  Такса за участие с ДДС: 120 лв.

  МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! ПРИ ОТКАЗ НА ЗАЯВЕНО УЧАСТИЕ 3 и по-малко работни дни преди началото на семинар, заявителят дължи 50% от таксата за участие. При НЕЯВЯВАНЕ на записан участник, заявителят дължи 100% от таксата за участие.

  Плащането се извършва: по банков път.

  Организация: "МБИ" ООД

  Централна кооперативна банка Клон “Дондуков”

  Сметка: BG24 CECB 9790 1041 5874 00
  BIC код: CECBBGSF

  В основание за превода се вписва: дата на курса, име и фамилия на участника. Фактура за преведената такса ще получите в деня на курса или (друго).

  За да участвате в курса, трябва да се запишете на телефон: 0889 476 160, 0888 222 351 или да се регистрирате директно през нашия сайт.

  Регистрирай се тук