Сертифициран онлайн семинар: /С цел да отговорим в максимална степен на Вашите очаквания Ви каним предварително да изпратите въпроси и казуси, които желаете да бъдат разгледани по време на семинара/

ЧРЕЗ ВИРТУАЛНА КЛАСНА СТАЯ

Продължителност на обучението: ½ ден

Начало 09:30 ч.

Място на провеждане:

ЧРЕЗ ВИРТУАЛНА КЛАСНА СТАЯ

Актуалност на темата:

Обучението разглежда механизмите за споделяне на т.нар. open-banking данни, обхвата и контекста на тези данни и тяхното приложение. Данните от отвореното банкиране основен източник за създаване на нови продукти базирани на на анализ на клиентското поведение и потребности. Отвореното банкиране – пътят към Embedded finance Инициирането на плащане директно от банковата сметка – ново клиентско преживяване в онлайн средата. Инициирането на плащане в електронната търговия – ефективното оръжие на търговците. Open finance – PSD 3 – споделените финансови данни в основата на банкирането

Програма на семинара:

Модул 1:

1. Отворено банкиране - развитие в света и Европа.

2. Отвореното банкиране в България и Югоизточна Европа – специфики и добри практики.

3. Open finance – PSD 3 – принципи заложени в изграждането на Единно европейско пространство за споделяне на финансови данни.

4. Цели на PSD3.

5. Възможности и предизвикателства пред банковия сектор.

6. Дискусия.

Модул 2:

7. Отвореното банкиране 360 поглед към финансовото поведение на клиентите:

• Оптимизация на процеса на валидация на доход за физически лица;

• Мониторинг на дейността на юридическите лица.

8. Инициирането на плащане директно от банковата сметка:

• Преживяване;

• Ползи;

• Възможност.

9. Дискусия.

ЗАБЕЛЕЖКА: Участниците получават сертификат за участието си в семинара от Международен банков институт.

Лекторски екип Айрис Солюшънс:

Галя Димитрова, управляващ партньор на Айрис Солюшънс с дългогодишна успешна кариера като банкер . Изпълнителен директор и член на Управителния съвет последователно на Алианц Банк, Креди Агрикол, ТБ “Виктория”. Ресорите, за които тя отговаря са Ритейл банкиране, Операции, клонова мрежа и дигитални канали (карти, интернет и мобилно банкиране). Преди три години основава с екип от съмишленици финтех стартъпа IRIS Solutions. Член на УС на Българската Финтех Асоциация.

Михаел Михайлов, директор Бизнес развитие в Айрис Солюшънс ООД- водещ доставчик на услуги и решения базирани на Отворено банкиране в Югоизточна Европа. Михаел Михайов има над 15 години опит във финансовата сфера в областта на ритейл банкирането, ръководил е проекти в сферата на небанковото кредитиране и финансовият анализ. Той е сред създателите на Айрис Солюшънс – лицензирана от БНБ платежна институция развиваща услугите по доставка на информация по сметка и иницииране на плащане ( Open banking услуги ).

Такса за участие с ДДС: 240 лв. При трима и повече участници от една банка/институция таксата за участие с отстъпка е в размер на 228 лева на участник

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! ПРИ ОТКАЗ НА ЗАЯВЕНО УЧАСТИЕ 3 и по-малко работни дни преди началото на семинар, заявителят дължи 50% от таксата за участие. При НЕЯВЯВАНЕ на записан участник, заявителят дължи 100% от таксата за участие.

Плащането се извършва: по банков път.

Организация: "МБИ" ООД

Централна кооперативна банка Клон “Дондуков”

Сметка: BG24 CECB 9790 1041 5874 00
BIC код: CECBBGSF

В основание за превода се вписва: дата на курса, име и фамилия на участника. Фактура за преведената такса ще получите в деня на курса или (друго).

За да участвате в курса, трябва да се запишете на телефон: 0889 476 160, 0888 222 351 или да се регистрирате директно през нашия сайт.

Регистрирай се тук